HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
Teklif İsteyin
*
*
*
*
Mekonsis Katalog 0(533) 934 39 55

EXPROOF EKİPMANLARIYLA ÇALIŞANLARINIZIN HAYATINI KORUYABİLİR, OLUŞABİLECEK TEHLİKELERİ GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLEYEBİLİRSİNİZ.

23-11-2017 01:36
EXPROOF EKİPMANLARIYLA ÇALIŞANLARINIZIN HAYATINI KORUYABİLİR, OLUŞABİLECEK TEHLİKELERİ GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLEYEBİLİRSİNİZ.

EXPROOF EKİPMANLARIYLA ÇALIŞANLARINIZIN HAYATINI KORUYABİLİR, OLUŞABİLECEK TEHLİKELERİ GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLEYEBİLİRSİNİZ.

Exproof ekipmanları tehlikeli ortamlarda, zorunlu olarak kullanılması gereken cihazlardır. Patlayıcıların olduğu ortamlarda ya da patlama tehlikesinin yaşanabileceği ortamlarda kullanılan elektrik aletlerinin çıkarabileceği kıvılcım ve ark, bu ortamları tehlikeye düşürmekte ve patlamalara neden olmaktadır. Bu sebeple bu tarz iş yerlerinde kullanılacak elektrik aygıtları farklı olmalıdır bu cihazlara verilen isim exproof ekipmanlarıdır.

Exproof; Explosion proof kelimesinden gelmektedir, kısaltılmış halidir. Patlamaya karşı koruma anlamını taşımaktadır. Exproof ekipmanlarının kullanılması gereken zorunlu yerler ve tesisler bulunmaktadır. Petrol ve petrolden üretilmiş ürünlerin üretimi yapılan rafineriler ve buna bağlı depolama, dolum ve boşaltım istasyonları ve rıhtımlarda; ham petrol ve gaz pompalama işletmelerinde, petrol ve sıvılaştırılmış gaz nakliyesi yapan gemilerde kullanılır. Ayrıca doğalgaz ve LPG gaz kullanılan ısıtma amaçlı kapalı sahalarda, uçak tamir ve bakım hangarlarında, kömür madenleri ve maden ocakları, tahıl ürünlerinin depolanma alanlarında; un şeker, çimento imalatı yapılan fabrikalarda; sunta, kereste ve mobilya fabrikaları gibi tozlu ve talaşlı imalatı olan ortamlarda, boya imalatı yapan tesislerde exproof ekipmanlarıkullanılır.

Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddeler ve imalat yapılan sanayi kolları ve tesislerde, normal çalışma prensibi veya arıza, bakım imalat sırasında patlayıcı ortam meydana gelmektedir. Bu tür ortamlarda exproof ürünleri yerine diğer elektrikli malzemelerin çalışması, elektrik aletlerinin ortaya çıkaracağı kıvılcım ve ark bu gibi ortamları tehlikeye düşürmekte, parlamaya ve patlamaya neden olmaktadır. Gerçekleşen bu felaketin sonucunda can ve mal kayıpları meydana gelmektedir. Exproof ekipmanlarının kullanımıyla bu zarar başlamadan önlenebilir, dönülmeyecek zararlar meydana gelmeden engellenebilir.

Bu nedenle bu tarz iş yerlerinin patlayıcı ortamlarında, tehlike oluşturabilecek sahalarda ve imalat yerlerinde kullanılacak aletler hem ihtiyaca hizmet etmeli hem de bu tehlikeli alanlarda güvenli bir şekilde çalışma imkânı tanımalıdır. Tehlikeli çalışma alanlarında zorunlu olarak kullanılabilecek cihazlar Exproof olmalıdır.

Çalıştığında kıvılcım ve ark çıkarmayan, ürünün içine gaz ya da herhangi bir sıvı sızdırmayan patlama tehlikesi taşıyan çalışma sahalarında kullanılan Exproof Pano’dur. Patlayıcı gaz, buhar, toz bulunan ortamlarda Exproof ürünler kullanıldıklarında bu ortamların infilak etmesine sebep olmaz ayrıca, çalışanların hayati güvenliğini korur.

Eğer işletme tesisinde ya da çalışma sahasında herhangi bir nedenden dolayı bir patlama veyahut yangın çıkarsa, bu durumda Exproof ekipmanlar patlamadan etkilenmez, hasar görmez, alev almaz ve sistemini korur. Bu sebepten dolayı, Exproof ürünleri, tehlike içerebilecek iş sahalarında, patlayıcı madde içeren çalışma alanlarında, yanıcı maddelerin bulunduğu ortamlarda kullanılması uluslararası standartlar gereğince kesinlikle zorunludur.

Exproof ürünler, kullanılacak yerlerin tehlike derecelerine göre sınıflandırılması yaparak seçilir, bu seçim doğrultusunda doğru çalışma sahası belirlenir. Exproof ürünlerinin doğru bir şekilde sınıflandırılması için ortamın hava sıcaklığı, yüzey sıcaklığı, sızdırmazlık, koruma gibi gruplara göre de sınıflandırılarak belli bir değerlendirmeden geçmektedir.

Exproof ürünler, yukarıda bahsetmiş olunan imalat grupları, çalışan işletme tesislerinin, çalışma ortamlarının zorunlu olarak kullanması gereken zorunlu malzemelerdir. Exproof ekipmanları arasında exproof motor, exproof fan, exproof pano, exproof armatür, exproof lamba, exproof buat, exproof priz, exproof trafo, exproof projektör, exproof cep telefonu, exproof vinç, exproof klima, exproof ısıtıcı, ex proof tesisat, ex proofkablo gibi ürünler yer almaktadır. Bu ürünlerin her biri çalışan kişinin hayatını korumaktadır. Çalışan personelin güvenliğini ve emniyetini sağlamak her işletmecinin görevidir. Tehlikeli alanlarda patlayıcılarla yan yana çalışmakta olan işlerin hayatları işletmecinin exproof ürünlerini almasıyla koruma altına alınabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.